ostružiny

Voňavý ostružinový likér

Máte na zahrádce přebytek zralých ostružin? Máte hotový koláč i marmelády a teď nevíte, co dalšího? Zkuste likér.

Suroviny:

2 litry zralých ostružin

300ml vody

500g cukru

1l vodky

3ks nového koření

1ks celé skořice

 

Postup:

Ostružiny očistíme a rozmačkáme, následně necháme v lednici 4 dny odležet. Poté ostružiny necháme okapat přes utěrku v cedníku. Ve větším hrnci necháme svařit vodu s kořením a cukrem. Přidáme ostružinovou šťávu a celou směs necháme na mírném ohni ještě povařit. Redukujeme zhruba ½ hodiny.

Po stažení z plotny necháme likér vychladnout a vyndáme z něho koření. Po úplném vychlazení smícháme likér s vodkou a pomocí kávového filtru přelijeme do lahví. Pro výraznější chuť je dobré nechat několik týdnů ještě likér odležet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*

code